Siirry sisältöön

Historia

Oli vuosi 1965, kun Pauli Salonen perusti oman yrityksen vaimonsa Pirkon avustamana. Yrityksen nimeksi tuli Pauli Salonen. Tehdäkseen töitä, Pauli osti yrityksen ensimmäisen kuorma-auton, maansiirtoauton. Paulin perustaman yrityksen toiminta perustui joustavaan, asiakaslähtöiseen ja korkealaatuiseen osaamiseen ja vielä tänäkin päivänä yrityksen toiminta perustuu Paulin vuonna 1965 luomien arvojen pohjalle.

60- luvun lopussa yritys osti uuden kuorma-auton ja ensimmäisen traktorikaivurin. Kaiken kaikkiaan yrityksellä oli nyt kaksi kuorma-autoa sekä yksi traktorikaivuri. 70- luvulla ostettiin yrityksen ensimmäinen nosturiauto ja tällä kalustolla mentiin melkein koko 70- luku. 70- luvun lopussa yrityksessä oli Paulin lisäksi kolmea kuskia. Yrityksen alkuvaiheessa keikkaa tehtiin muille yrityksille, sillä oma urakointi ei vielä silloin kuulunut yrityksen palveluihin. 80- luvulla Paulin pojat, Hannu ja Harri, aloittivat työt teini-ikäisinä.

Vuosikymmenen vaihtuessa perheyritys sai lisää uusia työntekijöitä, kun Paulin kaksospojat, Pasi ja Pekka aloittivat työt ollessaan vain teini-ikäisiä. Yrityksen työntekijöiden määrä oli kasvanut ja uusia kuorma-autoja tarvittiin. 90- luvulla kalusto kasvoikin kahdeksalla uudella kuorma-autolla sekä muutamilla koneilla, joita 90- luvun loppupuolella oli yhteensä kuusi. Halu tehdä töitä oli kova ja 90-luvun laman painaessa päälle, yritys aloitti rahtiliikenteen Venäjälle ja eripuolille Eurooppaa vuonna 1993.  Laman loppuessa, 90- luvun puolivälissä, yritys aloitti oman urakoinnin.

Vuonna 1997 yrityksen perustaja ja veljesten isä menehtyi yllättäen. Yritys jäi perintönä neljälle veljekselle ja Pekka ja Pasi siirtyivät yrityksen johtoon. Samana vuonna yrityksen nimi vaihtui ja sama nimi toimii edelleen. Suuri osa yritystä alusta asti on ollut neljän veljeksen äiti ja Paulin vaimo, Pirkko. Pirkko hoiti laskutuksen perheen kotona ja vasta 98- luvulla laskutus siirrettiin tilitoimistolle. Perheyritys on vuosien varrella kasvanut suuresti. Koneita ja autoja alkaa olemaan jo 100 ja työntekijöitäkin 85, toimistolla työntekijöitä on noin 15.

Yrityksen jokaisen asiakassuhteen perusperiaatteita ovat olleet kasvun ja kehityksen tae. Yritys on monena vuotena saanut Kasvaja- sertifikaatin, mikä kertoo menestyksekkäästä liiketoiminnasta. Yritys sai myös Vuoden Yrittäjä 2012- palkinnon. Kahden hengen yrityksestä on sisulla ja periksiantamattomuudella viidessäkymmenessä vuodessa kasvanut menestynyt yritys.